Polyamoria uuvutti

Tämä blogi piti aloittaa jo jokunen kuukausi sitten. Kuva puhuu puolestaan, miksi teen sen vasta nyt, vaikka luovan kirjoittamisen opintojen ja vajaan kuukauden päästä 16.4.2021 tapahtuvan Triadin julkaisun vuoksi tämä olisi kannattanut tehdä jo ajat sitten.

Minulle iski burn out. Uudelleen.

Olen vuodesta 2003 asti jokaisessa työpaikassani altistunut sisäilmaongelmille. Luultavasti myös viitenä sitä edeltävänä vuonna opiskelupaikassani. Vuosien aikana minulle on kertynyt pitkä lista toinen toistaan vakavampia oireita, jopa kroonisia sairauksia. Mutta ei astmaa, joten virallisesti minua ei luokitella sisäilmasta sairastuneeksi.

Tämä blogi ei sukella kuitenkaan noiden vuosien synkkyyteen. Edellä mainittu on tie, joka vei minut näyttämään tuolta kuin kuvassa yläpuolella. Sisäilmaongelmat ajoivat minut ensimmäiseen burn outiin v. 2018. Sen seurauksena jouduin miettimään työuraa uudelleen ja päädyin aloittamaan luovan kirjoittamisen opinnot syksyllä 2018. Päädyin samaisena syksynä opiskelemaan Laulun tekijän ammattitutkintoa ja vietin 1,5 vuotta opintovapaalla. 

Laulun tekijän opinnoissa sain paljon hyödyllistä oppia, mutta myös (inho)realistisen kuvan musiikkibisneksestä. Tajusin, että asuntovelallisena äitinä en lähde tavoittelemaan esim. housewriterin paikkaa kustantamoista. Tekemään työtä, josta joskus saa palkkaa. Ehkä. Tai sitten ei. Ymmärsin, että minun pitää astua esiin toista reittiä. Tehdä jotain, mikä saa palstatilaa. Sitä en nelikymmpisenä laulaja-lauluntekijänä saisi, jos en tekisi jotain toisin. Otsikko ”Uusi nelikymppinen artisti julkaisee ensisinglensä” ei riittäisi.

Pakko räväyttää

Opintojen summana laulut ja teksti kietoutuivat yhteen. Huomaamattani aloin kirjoittaa soivaa romaania. Tajusin, että siinä voisi olla potentiaa erottua! Uusi konsepti:

SOIVA ROMAANI

Kun vielä elämä johdatti minut aiheen äärelle, josta ei proosaa ole tarjolla, aloin uskoa, että tämä voisi olla polkuni pois homeisista työpaikoista.

Siten opintovapaan jälkeen tein päivät palkkatyötäni, vapaa-ajan kirjoitin kirjaa ja tein levyä. Työpäivän jälkeen otin puolen tunnin päiväunet ja siirryin sitten taiteen tekemisen pariin. Pidemmän päälle se vei turhan paljon voimia. Musiikin tekeminen, johon olin tuntenut palavaa intohimoa, alkoi tuntua taakalle. Kirjoittaminen ei huvittanut. Polyamorian käsittely kirjan ja levyn muodossa uuvutti. 

Koitin kuitenkin viedä projektia eteenpäin toiveissani se, että tämä projekti avaisi uusia ovia ja uskaltaisin kirjoittaa virasta eroamisen paperit. (Musiikin tekemiseen ja kirjoittamisen liittyviä työtarjouksia otetaan vastaan 😉 ).

Onnistumisten voimalla eteenpäin

Onnistumiset antoivat tsemppiä, jolla tarvoin eteenpäin. Tieto, että pääsen esittelemään konseptiani Tampereen kirjafestareille Tamperetaloon antoi voiman viimeistellä 12 laulua masterointikuntoon. 

https://kirjafestarit.fi/event/triadi-soiva-romaani/

Eräänä lokakuun aamuna vedin kahvit väärään kurkkuun, kun luin Aamulehdestä olevani yksi Kirjafestareiden mielenkiintoisimmista jutuista!

https://www.aamulehti.fi/a/117e6ce9-e8f3-4715-b895-1c51af732e33

Olin saavuttanut jo yhden tavoitteen. Tein jotain, mikä noteerattiin valtakunnan isossa mediassa! Halusin hioa projektia niin pitkälle kuin pystyisin, joten voimien huvetessa päätin ottaa aikalisän. Triadia ei julkaistu vielä marraskuussa kirjamessujen yhteydessä, vaan se tapahtuu 16.4.2021!

Tämä blogi taustoittaa kirjan aihepiiriä, polyamoriaa. Tervetuloa mukaan Rönsyilevän rakkauden maailmaan!

Love, 

Anni M.

Liity sähköpostilistalleni, niin saat tietoa polyamoriasta ja pysyt kärryillä kuulumisistani ja julkaisuistani! Liittymällä hyväksyt tietosuojaselosteen.