Deittimaailman herrasmiehet kummittelevat

Ilahdun, kun deitti-ilmoituksessa mies sanoo olevansa herrasmies. Heitä on nykyään harvassa. Suomalainen nainen kun on tarpeeksi notkea pukeutumaan itse. Tarpeeksi näppärä avaamaan oven itse. Tarpeeksi vahva kantamaan kassinsa itse. Tarpeeksi fiksu lukemaan miehen ajatuksia ja poistumaan turhia kyselemättä kuviosta oikealla hetkellä? Niin fiksu pitäisi näköjään olla. 

Deittimaailmaa vaivaa ilmiö nimeltä ghostaus. 

Sanalla ghostaus tarkoitetaan sitä, että tapailukumppani katoaa yllättäen, eikä enää vastaa viesteihin tai puheluihin. Kiitos Aamulehti, kun kerroit tammikuussa kyseisestä ilmiöstä, joka antoi minulle synnintunnustuksen liittyen asiaan, mitä mietin viime postauksessa. Syyllistin itseäni vääränlaisesta kommunikaatiosta, jonka seurauksena deittikumppani katosi yllättäen. Syy ei tainnutkaan olla minussa.

Hän oli jo toinen kummitus, johon olen lähimenneisyydessäni törmännyt. Eräs tuttavani kysyikin: ”Eikö susta tunnu kurjalta, kun miehet tollain vaan katoaa?”. Tietysti tuntuu! Vaikka toki keksin mahdollisia selityksiä, miksi niin tapahtui.

Aamulahden artikkeli esitteli ghostaukseen liittyvän tutkimuksen tuloksia. Siinä katoamistemppuja tekevät eivät saa yhtä lempeää tuomiota, kuin minun kummitukseni: Ensimmäinen oli joka tapauksessa palaamassa arkeensa tuhansien kilometrien päähän ja toinen ei luullakseni oman elämänsä haasteiden ja muutosten keskellä vaan pystynyt kohteliaampaan suoritukseen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yllättävää katoamista pitävät hyväksyttävämpänä ne, joilla on piirteitä persoonallisuuden niin sanotusta synkästä kolmikosta. Sillä viitataan kolmeen usein rinnakkain esiintyvään piirteeseen, eli machiavellismiin, psykopaattisuuteen ja narsistisuuteen.

Aamulehden artikkeli tuo tutkimusta inhimillisempiä syitä esille: suomalaistutkija Minna Lyons huomauttaa, että taustalla voi olla myös muita syitä. Katoaja saattaa olla ujo tai haluta välttää konflikteja ja häviää siksi kuin tuhka tuuleen.

Korkea koulutustaso ei takaa hyviä käytöstapoja

Mielenkiintoista minun kokemuksissani on, että molemmat kummituksiksi paljastuneet herrasmiehet ovat lakimiehiä. Korkeasti koulutettuja, akateemisia! Luulisi juuri heidän kaltaisten miesten osaavan käyttäytyä kohteliaasti. Vai onko kyse siitä, että ”Kaikkea sanomaani voidaan käyttää minua vastaan.”, joten he ymmärtävät oman etunsa ja katoavat jälkeä itsestään jättämättä?

Huomaan tässä postauksessa olevan paljon kysymysmerkkejä. Niitä haamut jättävät jälkeensä. Ei minua tällä ikää enää hetkauta, jos joku mies kokee minut itselleen sopimattomaksi kumppaniksi tai ei vain halua seurustella. Mutta yllättävän katoamisen seurauksena kysymyksiä jää ilman vastauksia. Kuvittelinko vain kaiken, mitä tunsin olevan välillämme? Onko sinulla kaikki ok? Ja monta kysymystä ihan kaiken maailman asioista, joista olisin halunnut vielä näiden kahden miehen kanssa keskustella, koska se oli heidän kanssaan mukavaa.

Onko vanhan ajan kunnon herrasmiehet kuolleet sukupuuttoon?

Millainen on nykypäivän herrasmies? Vaikuttaa sille, että minulla ja näillä herrasmiehillä on hyvin erilainen näkymys siitä, miten herrasmiehet käyttäytyvät. Kuulostanko katkeralle? Toivottavasti en, sillä sitä en ole. Olen pettynyt.

Love,

Anni M.

Lähde: https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/art-2000008546732.html

ghostaus herrasmies polyamoria rönsyilevä rakkaus anni m. love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *