Stag

Minulle tulee sanasta ensimmäisenä mieleen graffiti-tägi tai nuorison käyttämä sanojen lyhennys (vrt. LOL). Stag ei ole kumpaakaan, vaan liittyy suhdekuvioihin.

Viime postauksessa keskityttiin hotwifeen, joten tasapuolisuuden nimissä lienee oikeutettua kurkistaa hotwife-kuvion miehiselle puolelle muutamasta eri näkökulmasta.

Urbandictionary-sivun mukaan hotwifen (avio)miehestä käytetään nimitystä stag. Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa ”parisuhteen miespuolista henkilöä, joka saa seksuaalista tyydytystä sallimalla ja jopa kannustamalla hänen naispuolista partneriaan seksiin muiden miesten kanssa. Stagit ovat dominoivia, mutta haluavat jakaa naisensa.”

Stagista riippuen hän on mukana seuraamassa vaimonsa ja toisen miehen tekemisiä tai joillekin riittää tieto, että vaimo on nauttimassa toisen seurasta. Jotkut haluavat vaikkapa tekstiviestin, että kohta on hekuman hetkiä tiedossa ja stag saa siitä tyydytyksensä.

Stag nauttii, kun hotwife nauttii.

Tämä tuntunee mustasukkaisuuteen taipuvaisesta henkilöstä käsittämättömälle. Että joku vapaaehtoisesti jakaisi puolisonsa seksuaalisesti?

Kaksin aina kaunihimpi. Vai onko?

Mielestäni monogamiassa on kauneutensa. Itkin vuolaasti ex:n isoäidin kanssa, kun hänen puolisonsa nukkui pois. Jo pelkkä ajatus yli 60-vuotisen elinkumppanin poismenosta tuntui murskaavalle. Siten pystyin vain kuvittelemaan, millainen surutyön Mount Everest isoäidillä oli edessään voitettavaksi. Uskon, että hän ei koskaan valloittanut surutyövuorta.

Vuosikymmeniä kestäneessä monogamisessa rakkaustarinassa on kultareunuksensa, jonka säkenöinti peittää alleen elämän kaaren vaikeudet ja hetket, jolloin suhteen jatkuminen on ollut vaakalaudalla. Sellaiset reunukset minäkin halusin vuosia maalata avioliittoni ympärille.

Toisaalta taas ajatus, että puoliso ei edes yrittäisi omia ja omistaa minua, tuntuu hyvälle. Eikö se jos joku ole epäitsekästä rakkautta, kun mies haluaa naisensa nauttivan jonkun muunkin kuin vain hänen käsittelyssään? 

Vai onko se vain kieroutunutta seksuaalisuutta,

sillä stagin vapaamielisyydessä ei kyse ole pyyteettömyydestä, kuten termin määritelmä kertoo.

Hotwifet ja stagit saavat kuviosta molemmat iloa. Entäpä mukana olevat parisuhteen ulkopuoliset henkilöt? 

Hotwifena ja stagina olo yhdistyy helposti ONS-jutuiksi, mutta ne suhteet voivat tapahtua pidempiaikaisesti myös samalla porukalla. Eräs miespuolinen tuttavani viihtyi sinkuksi jäätyään saman pariskunnan kolmantena seksuaalisen kanssakäymisen osapuolena parin maapallon akselinsa ympäri pyörähtämisen ajan. Omassa avioliitossaan hän puolestaan oli antanut vaimonsa olla myös muiden miesten fantasioiden täyttymys ja sai siitä iloa.

Toinen miespuolinen tuttavani puolestaan kertoi saaneensa useita kutsuja liittyä avioparien petipuuhiin, kun hän haki oman avioliittonsa ulkopuolista seuraa. Stageille ja hotwifeille hän oli kuitenkin sanonut ”Kiitos, mutta ei kiitos!”. Häntä ei innostanut ajatus, että hän olisi toisen miehen fantasioiden täyttymisen amor. Hän haki seksiä vain naisen kanssa. Tämä muistuttaa siitä, kuinka meillä on omat rajamme, vaikka olisimmekin avoimia seksuaalisuutemme toteuttamisessa. 

Kaikesta tästä mieleeni nousee sanat ”toisen kunnioittaminen”, minkä pitäisi kulkea aina mukana ihmissuhteissa, olipa suhteen laatu millainen tahansa: ystävien kesken kyläily tai kahvilla käyminen, enemmän tai vähemmän vakiintunut seksisuhde, seurustelu, avo- tai avioliitto. 

Kunnioituksen tulisi kulkea matkassa, vaikka ei ymmärtäisikään toisen kaikkia puolia, esimerkiksi fantasioita. Niin pitkään kuin pysytään lakien ja säädösten sisällä, on jokaisella oikeus toteuttaa itseään myös seksuaalisuuden saralla.

Ihmissuhteiden merkityksellisyys

Tämän blogin pääaiheena on polyamoria. Ei pidä unohtaa, että monisuhteissa seksi ei ole läheskään aina pääasia, vaan kyse on merkityksellisistä suhteista. Jollekin se voi toki olla seksi, toiselle esimerkiksi henkinen yhteys.

Olipa suhdekuviot millaisia vain ja kutsuttiinpa niitä millä nimellä tahansa, meidän tulisi toisten kunnioittamisen lisäksi muistaa jokaisen itsemääräämisoikeus kehoonsa. Itseään voi haastaa avarakatseisuuteen, mutta hotwifeksi tai stagiksi ei voi tulla toisen tahdosta. Meillä tulee olla vapaus päättää itse miten, ja kenen tai keiden toimesta meitä kosketetaan. Kuka omistaa mut -laulussa muistutetaan tästä asiasta.

Love,

Anni M.

Lähteet: https://www.urbandictionary.com/define.php?term=stag, Anni M. Love: Triadi-albumi https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_k7uyR4VMISIsTN1O4UyyujdD88Gf7I698

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *