Täydellinen kakkonen

Mono—poly-suhde osa 2 – Päädytäänkö sattuma- yhteismaa vai vankilaruutuun? -postauksessa käytiin läpi erilaisia tapoja selvitä mono-polysuhteen aiheuttamista ongelmista. Loppuvuonna sain elää yhden uuden version tuosta asetelmasta. 

Löysin kakkosmiehen. Täydellisen kakkosmiehen. 

Niin täydellisen kakkosmiehen, että hän ansaitsee oman postauksen ja sen lisäksi 

Julistan 2.2.2022 kaikkien kakkos(mies)ten päiväksi! 

Tapaamispaikkamme oli otollinen sille, että kerroin jo heti maailmankaikkeuden suunnitteleman, mutta meidän kahden suunnittelemattoman, tapaamisen alkumetreillä polyamorisuudestani. Illan edetessä olimme jo molemmat ihastuksen tunteiden vallassa ja sanoitimme sen. Heti sen perään mies sanoi: 

”Mä tiedän, etten löydä sua parempaa. Mä varaan kakkosmiehen paikan sun polykuviossa.”

Sillä hetkellä ei minulla kylläkään ollut varsinaista ykkösmiestä, mutta tämä uusi tuttavuus asettui kakkosmiehekseni. Hän otti roolin täydellisesti:

Tutustuminen johti ajatuskulkuihin, olisiko meistä enemmäksikin. Faktat näkyivät ihastumisen huurun keskeltä kuitenkin kirkkaasti: hänen elämänsä vakitöineen oli kahden tunnin päässä minun elämästäni, jota en pystyisi hänen luokseen siirtämään. Alusta asti myös totesimme, että olemme melko erilaisia ja luultavasti liian erilaisia vakavassa suhteessa elääksemme, vaikka viihdyimmekin toistemme seurassa.

Myös hänen aikaa vievä harrastus ja vuorotyö olivat selkeitä vihjeitä siitä, että vakavaa primäärisuhdetta meidän kahden olisi keskenämme turha alkaa rakentaa. Faktat todettuamme mies oli edelleen samaa mieltä, että kakkosmiehen rooli ja asema sopii hänelle loistavasti. Ja nyt tulee se uusi tapa olla mono-polysuhteessa:

”Tapaile rauhassa muitakin miehiä, vaikka mä tapailen vaan sua.”

Välillä olin epäuskoinen, ajatteliko hän todella niin ja pystyikö hän oikeasti suhtautumaan siihen, että tapailin muitakin, olematta mustasukkainen. Hän pystyi. Hän koki myötäiloa, että minulla oli seuraa ja mukavia hetkiä silloinkin, kun hän ei voinut niitä minulle järjestää.

Tämän lisäksi sain kuulla häneltä, ettei häntä haittaa, vaikka olisi minulle vain laastarisuhde. Häntä ei haittaa, vaikka ykkösmiehen löydettyäni jättäisin hänet. 

Mitä kakkosmies sai?

Tuo kysymys herää, kuten myös kysymys oliko mies epätoivoinen? Ei. Hän oli fiksu. Hän otti huomioon faktat ja poimi tilanteesta hyvän. Suhde taisi olla juuri tätä, mitä Mono—poly-suhde osa 1 – Kun polyamoria herää -postauksessa mietin:

”Sellasiako primäärisuhteen ulkopuoliset polyamoriset suhteet ovat? Iloa ilman vastuita? Joskus ehkä niitäkin ja mikäs siinä, jos se sopii kaikille osapuolille.”

Meillä oli kakkosmiehen kanssa hetkemme ja retkemme. Vastuut vain omista elämistämme. Silti ihania yhteisiä hetkiä, joista molemmille on jäänyt mukavia muistoja ja onpa tuosta elämäni yhdestä romanttisimmasta illasta, jona hänet tapasin, myös laulun demo olemassa.

Vaan arvaatko mitä tapahtui, kun päädyin deiteille miehen kanssa, jonka syntymäpäivä on 1.11.? Siitä lisää joskus myöhemmin…

Love,

Anni M.

P.s. Joko olet tutustunut TRIADI e-kirjan kakkosmieheen, Samuun? Tilaa ilmainen lukunäyte täyttämällä sivun alaosan yhteydenottolomake.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *